Tabula

 

Jo tumšāka krāsa, jo produkts nozīmīgāks, jo gaišāka, jo mazāk vēlams

 

OlbaltumvielasOgļhidrātiTauki
 
Sūkalu olbaltums
Olu baltumi
Putnu krūšu gaļa
-
Zivis
Jūras dzīvnieki, vēži
Medījumi
Putnu sarkanā gaļa
Liesa liellopu gaļa
Olu dzeltenumi
Vājpiena produkti
Sojas produkti
Zirņi, pupas, pupiņas
Rieksti
Sēnes
Graudaugu izstrādājumi
-
Šķiņķis
Sieri
Pilnpiena produkti
Cūkgaļa
Ikri, kaviārs
Šprotes
-
Halva
Kakao
Desas, cīsiņi
.
.
 
Rīsi
Rupja maluma, graudu maize
Dārzeņi, kukurūza
Augļi
-
Sēnes
Medus
Griķi
Kartupeļi
Auzu pārslas
-
Putraimu izstr.
Manna
Pasta (makaronu izstr.)
Baltmaize
-
Ievārījumi
Konservētas sulas
Čipsi
Konditorejas izstr.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Linsēklu, olīvu,
saulespuķu (augu) eļļas
Rieksti
-
Zivju eļļas
-
Treknie piena produkti
(sviests, krējums)
Gaļas tauki
-
Margarīns
Konditorejas izstr.
Atkārtoti izmantoti tauki
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. 
 

 

Tautas medicīna
Veselīgs uzturs
E pārtikas piedevas
Vitamīni
Minerālvielas
Ieradumi
Tabula
Tautas līdzekļi